En aquest blog teniu una petita mostra del que fem a educació especial a Cal Músic. Esperem que us agradi.

dimecres, 25 de març del 2020

EL TIQUET DE LA COMPRA



Avui us fem una proposta per treballar LA COMPRENSIÓ LECTORA,VOCABULARI I GRAMÀTICA amb el tiquet de la compra.#joemquedoacasa






Aquí teniu una proposta d'activitats amb una orientació per nivell però trieu vosaltres quina activitat us va millor per aprendre.

    Treballar amb les paraules del tiquet de la compra: 

Infantil el més petits: Repassem en veu alta amb ells la compra que hem realitzat. Anomenem les coses que hem anat comprant quan les guardem, així vagin aprenent el vocabulari(si ells ho repeteixen els ajuda). Els més grans d'Infantil poden llegir algunes paraules dels tiquets com ara pomes, taronja...(només algunes) i escriure aquestes paraules en un paper o pissarreta.


Els alumnes de primària poden fer una  lectura dels productes i escriuran segons una classificació les paraules. És una oportunitat per aprendre paraules noves que formen part del nostre dia a dia. Cal posar atenció en com s'escriuen.


Els alumnes de cicle Inicial poden llegir el tiquet i classificar les paraules. Per exemple fruita, verdura, begudes, neteja...

Cicle Mitjà poden classificar també segons el tipus de menjar i diferenciar també entre nom comú i nom propi.

Cicle Superior poden classificar també segons el tipus de menjar i diferenciar també entre nom comú, nom propi, adjectiu i verb(hi ha molt pocs, potser trobes un o dos. Si no en trobes pots pensar un relacionat). En aquest cas hauran de llegir tot el tiquet.



Altres activitats relacionades

  •  Podeu fer vosaltres la llista de la compra. Els que encara estan aprenent a escriure ho poden fer amb dibuixos (i desenvolupem vocabulari de forma oral). Si no saps com s'escriu alguna cosa pots buscar al diccionari (paper o online Diccioanari Didac)

  • Interpretació de les dades (Cicle mitjà i superior). Amb l'ajuda d'aquesta pauta (que serveix per català i castellà) podeu fer una interpretació de totes les dades del ticket
  • Activitats sobre paraules del supermercat amb l'ordinador

Educació infantil:  LES FRUITES (Està organitzat per P3,P4 i P5) Les Fruites  

Educació primària: Cicle Inical LES FRUITES 2 LES FRUITES 2
                                Altres cicles ELS ALIMENTS ELS ALIMENTS
                                                     GALI GALI













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada