En aquest blog teniu una petita mostra del que fem a educació especial a Cal Músic. Esperem que us agradi.

dilluns, 26 de novembre del 2018

Com et sents?

Estimades famílies, des d'Educació Especial us deixem unes recomanacions de contes per treballar les emocions amb els vostres fills/es. Educar les emocions dels fills influeix directament en la seva salut mental. 

el-monstre-de-colors1. El monstre de colors. Autora i il·lustradora Anna Llenas. Editorial Flamboyant
El Monstre de Colors no sap què li passa. S’ha fet un garbuix d’emocions i ara li toca desfer l’embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i a grans en el fascinant llenguatge de les emocions.
Aquest conte ens ajudarà a treballar i identificar les diferents emocions a partir dels colors i donarà peu a fer petites reflexions de com ens sentim i quines emocions hem experimentat.


2. Contes i emocions. Col·lecció de la editorial Edicions Baula
És una col·lecció de conte sobre emocions i sentiments amb lletra de pal per a primers lectors. A la solapa, hi trobareu el relat desenvolupat per compartir el conte amb els infants. Amb consells per entendre i treballar l’emoció.
ScreenHunter_470 Mar. 07 16.40
3. La col·lecció Toni i Tina. Editorial Castellnou.
Aquesta col·lecció està composta de quatre volums i al final de cada història hi ha una guia adreçada a familiars i educadors. En aquesta guia d’una forma directa i clara s’explica l’emoció bàsica que es tracta al conte. També ofereix consells i orientacions que ajuden a identificar i gestionar positivament l’emoció que es treballa en aquell moment.
dsc00342
91O4H+Dq2mL4. De vegades… de l’Editorial Cruïlla. Emma Dodd
“De vegades està content. De vegades està trist. De vegades és amable. De vegades és maleducat… Però l’elefantet sap que la mare sempre l’estimarà.”


Autora i il·lustradora Anna Llenas. Editorial estrella Polar
baixa (3)Per què un mateix tret d’una persona fa que de vegades ens agradi i d’altres ens molesti? En Lolo i la Rita són amics malgrat les seves diferències. Acceptar-les sovint no els és fàcil. Però qui els va dir que ho seria? Un conte per a nens i grans que ens parla de tolerància i de l’acceptació d’allò que és diferent, mostrant el màgic efecte dels pols oposats.



Gisbert Navarro, Montse. Tandem Edicions, S.L.
Llibre de format reduït que a través de 68 pàgines, il·lustrades amb colors delicats, ens aproxima a la comprensió dels sentiments que experimentem, de les emocions que vivim : la timidesa, la por, l’alegria, l’exclusió, l’orgull, l’amistat … Un llibre que ens ensenya a viure i a comprendre’ns.
les-petites-i-les-grans-emocions-de-la-vida-9788481314656

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada